La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

20/12/08

Premis Nadal Gastronomia. Vot per la tradició


Els Premis Nadal de Gastronomía han distingit els xefs Fermí Puig, del restaurant Drolma, que el desembre obrirà al passatge de la Concepció de Barcelona el Petit Comité, dedicat a la cuina tradicional; Carles Gaig, titular de la Fonda Gaig, i Carles Abellán, que el desembre, si es compleixen les previsions, es posarà al capdavant del popular Velòdrom del carrer de Muntaner.

Instituïts fa sis anys per la Fundació Institut Català de la Cuina, l'Associació de Cuiners i Rebosters de Barcelona i la Fundació Viure el Mediterrani, aquests guardons tenen per objecte distingir professionals que han apostat pel patrimoni culinari de Catalunya.

Fermí Puig va obtenir, a més, el títol de cuiner major de Catalunya. Va ser designat repostero major Jordi Pujol, de l'Escola Joviat, i maître major, Jaume Tàpies. El premi a tota una vida dedicada a la restauració va recaure en Ramona Closa, de l'hostal Jaumet de Torà; el premi de barman de l'any va ser per a Antoni Vilanova, de l'hotel Horitzó de Blanes; el de sumiller de l'any, per a Xavier Ayala, del Celler de Can Roca (Girona), i el de divulgació gastronòmica, per a Jaume Fàbrega, autor de la col·lecció La Cuina (Mediterrània Edicions Culturals).

En aquesta edició s'ha concedit, a més, el premi a la dignificació i comercialització de productes a l'adrogueria Quílez de Barcelona i a la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. També s'ha iniciat la col·laboració amb el Banc dels Aliments, ONG que distribueix entre els aliments més necessitats excedents de la restauració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog