La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

20/12/08

'Estómago': la gastronomia al poder


La gastronomia ha estat presentada al cinema com un art o com una religió, i ha estat relacionada amb l'amor i el sexe. La pel·lícula brasilera Estómago, que arriba avui a les pantalles, fa un pas més i, a més de totes aquestes facetes, presenta l'elaboració del menjar com una forma de poder.

Marcos Jorge, director i guionista d'aquesta pel·lícula, va afirmar ahir: "La gastronomia és també una forma de comunicació. Per mi, tot el plaer està en el fet de cuinar per als altres". També va definir la cuina com "la més humana de les activitats". La seva pel·lícula explora "la relació de la gastronomia amb el poder", a través de la història de Raimundo Nonato (João Miguel), un immigrant que arriba a la ciutat i s'obre pas gràcies al seu talent innat per a la cuina. La història s'alterna amb la seva estada a la presó, on també escala posicions a la jerarquia gràcies als seus magnífics guisats.

La cuina brasilera i la italiana es reparteixen el protagonisme d'un film que ha connectat amb audiències d'arreu del món: va guanyar l'Espiga d'Or de la Seminci i es distribuirà de moment en una vintena de països. Potser perquè la gastronomia i la cultura del Brasil són fruit d'una barreja d'influències. "La cuina brasilera va néixer dels esclaus i dels camperols, i ha assimilat influències d'arreu del món", diu l'actor João Miguel. El director parla de l'anomenat moviment antropofàgic: "Al Brasil ens mengem les altres cultures i les reinventen.
Font: l'AVUI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog