La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

20/12/08

El Parlament Europeu no prohibira les figures al Tortell de reis


Segons s'ha fet públic recentment, la normativa que abans del tancament de la present edició està a punt d'aprovar el Parlament Europeu i que pertoca a la protecció dels nens relacionada amb les joguines, va a passar de llarg per algun dels seus punts més conflictius.
En concret el text situa el seu punt de mira en aquells productes alimentosos en els quals calgui menjar l'aliment per a arribar a la joguina i aquest no estigui degudament embalat. Precisament ha estat la utilització del concepte d'embalatge el qual ha eximit de modificació alguna a la famosa marca d'ous de xocolata, impedint l'eliminació de les característiques joguines que duen en el seu interior, ja que estan continguts en un recipient de plàstic. No obstant això, uns altres no correran tan bona sort, com per exemple alguns tipus de piruletas que circulen pel mercat europeu, que contenen un petit llum en el seu interior a la qual es pot accedir després d'ingerir el caramel.
En el cas dels tortells de reis, podia haver ocorregut exactament el mateix, de no ser perquè finalment s'ha entès que aquestes figures no són exactament joguines. Queda així garantit el matenimiento i respecte per una tradició fortament arrelada, no només en el cas d'Espanya, sinó també en el d'altres països com França o Portugal. Alguns eurodiputatts espanyols s'han queixat de la normativa i han manifestat la seva preocupació per l'efecte perniciós que causa al transmetre una imatge de la UE "ultrarreguladora i allunyada dels ciutadans". La normativa també es preocupa de retirar del mercat les joguines amb certes substàncies químiques o metalls pesats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog