La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

29/9/09

Adrià " ha costat molt aixecar la cuina espanyola"

El xef espanyol Ferran Adrià va assenyalar avui que, sent "respectuosos i afectuosos", és molt probable que la cuina espanyola d'avantguarda segueixi" molts anys en el més alt" gràcies a la influència que ha assolit en tot el món.

"El que ha passat en els últims anys amb la cuina espanyola és molt forta", es va felicitar Adrià a París davant periodistes espanyols: "Ens consideraven de la segona divisió, perquè ara tot el món ens consideri l'avantguarda".

El cuiner català va reconèixer que "ha costat molt aixecar la cuina espanyola", i va destacar que se seguirà lluitant perquè la gent la consideri "la primera del món". "Caldrà veure què fem en els pròxims cinc anys, ja que si ho fem bé, estarem molt temps dalt", va comentar el cuiner català durant la presentació en la capital francesa del llibre "Li magicien d?El Bulli ? Uneix biographie de Ferran Adrià".

Escrit pel periodista alemany Manfred Weber Lamberdière i a l'espera que es publiqui en castellà, el llibre pretén -en paraules del propi Adrià- "aclarir els molts mites que hi ha sobre El Bulli, que no són veritat". "Molta gent creu que és un laboratori amb provetes, però és un restaurant en el qual 45 cuiners preparen 50 coberts", va precisar per a exemplificar el rigor i el treball que impera en el famós establiment que dirigeix en la Costa Brava.

"La cuina molecular no existeix", va sentenciar Adrià, qui va explicar que la raó que se li denomini així és que, com a Espanya ningú li va posar nom, "algú l'hi va inventar i, com era bastant mediàtic", es va seguir utilitzant malgrat que "ningú sap molt bé què significa".

Per seguir llegint http://gastronomicae.wordpress.com/2009/09/16/ferran-adria-opina-que-siendo-respetuosos-y-carinosos-la-cocina-espanola-seguira-en-lo-mas-alto/

Es tanca el cas "The Fat Duck"


Set mesos després han sortit els resultats de les investigacions per l'intoxicació en el gran restaurant de The Fat Duck Tras.

Els resultats de l'investigació són:

1- L'origen probable de la intoxicació són els plats amb mariscs crus o poc cuinats servits en aquells dies, probablement els quals incloïen navalles o, més probablement, ostras.
2- L'origen de la infecció no està en el propi restaurant, en la manipulació, les tècniques o en el personal, sinó en un producte infectat en origen, com demostren les proves realitzades al personal, a les instal·lacions i al producte en origen.
3- El restaurant complix la majoria dels preceptes sanitaris i, a més, contracta una sèrie de consultories externes i instal·la productes de neteja addicionals.

En resum els comensals varen patir una intoxicació per ostras davant la qual poc podien fer. Tal vegada haver avisat abans.