La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

19/6/09

Osona Gastronomia neix embolcallada en reptes importants


La nova fundació gestionarà la part no lectiva de l'Escola d'Hostaleria d'Osona. L'ens pretén anar més enllà de la formació reglada i incidir en el conjunt del sector. L’ampliació de les instal•lacions i un possible grau universitari, primers punts d’un projecte ambiciós.

El passat dimarts, 16 de juny, ha tingut lloc a Tona la presentació de la Fundació Privada Osona Gastronomia. A partir d’ara, aquest nou ens finançarà i gestionarà la part no lectiva de l’Escola a l’Escola d’Hostaleria d’Osona, ubicada en aquesta població. La fundació està formada format per l’Ajuntament de Tona, l’Ajuntament de Vic (a través d’ImpeVic), el Consell Comarcal d’Osona, el Gremi d’Hostaleria d’Osona i el Departament d’Educació de la Generalitat. Més endavant s’hi podria afegir la Universitat de Vic, que també ha estat convidada a adherir-s’hi, i altres Ajuntaments, com Manlleu o Torelló.


“La fundació és un instrument per anar un pas més enllà de la formació reglada, per incidir en el territori, en la formació i en l’economia, des d’una projecció comarcal”, va apuntar Josep Salom. “És un projecte ambiciós que neix de la complicitat de l’administració, tant local, comarcal com nacional i el sector”, va afegir.

La formació continuada del sector

Entre els projectes que s’han planificat des de la fundació, a part de la formació dels estudiants, es barregen possibilitats molt diverses, algunes de les quals ja s’han portat a terme en els darrers mesos, des de la formació ocupacional pel sector (reclamada per empreses i professionals), presentació de productes, fires, fòrums, intercanvis internacionals i la gestió de les pràctiques dels alumnes de l’escola fins a la promoció i difusió en un àmbit més turístic.

Font:Diari digital Osona.com

15/6/09

Un dilluns a Alícia

Els professors de l’IES Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils varen assistir ahir, a unes estades formatives de ciència i cuina que imparteix la Fundació Alícia, a la seva seu de Sant Fruitós de Bages (Barcelona).

Alícia és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic, amb vocació social per promoure la bona alimentació.

Aquesta és una fundació creada per la Generalitat de Catalunya i caixa Manresa, que compta amb un Consell Assessor presidit per en Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster.

Per als professors, aquesta és la primera de dos estades de formació, on participen en tallers com “l’Evolució de la cuina al buit a temperatura controlada”, “la microbiologia a la cuina” o “el sentit dels sentits”.

Com ha estat!
Com a professional, en general be. Si un esta més o menys al dia, podriem dir que no sorpren pel que fa a les técniques utilitzades o a l'inovació.
En el cas de la cuina al buit, hi ha molts aspectes que son coneguts i aplicats en el dia a dia a moltes cuines sense saber a vegades per què.
El que intenta l'equip d'Alícia és explicar-ho ciéntificament amb rigor metodologic, cercant uns resultats òptims i d'alguna manera estandaritzats.

La feinaque fa la fundació és molt interessant, tan la recerca en aquest camp com el concepte del mateix projecte és innovador a tot el món i la tasca pedagògica que és fa, és magnifica ( des de nens de 3 anys, adolescents, malalts...).

Visita obligada per a tots, dels grans als petits.