La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

3/6/09

La casa de Juan Mari Arzak


La casa de Juan Mari Arzak, és un reportage on aquest fonament de la cuina basca, obre les portes de la seva cuina de manera més intima.
La taula de marbre que te dintre de la cuina, és una confident d'aquest reportage i ens mostra el dia dia, la casa realment de Juan Mari, nascut i criat en aquella casa de menjars. Fa gira la seva i la vida dels demés rere aquesta taula de marbre.

Primer us he de confessar que m'ha entrat la vena nostalgica, del meu pas per la casa vinagres, al passeig del "Alto de Miracruz". Molts records, L'Elena per suposat, el Peio, en Xavi i sorprentment l'Antolina la dona de ferro, que encara aguanta!

Bé em quedo amb la frase del final del primer video que ha fet l'etb, de la casa del sr. Arzak: "El gran repte dels cuiners de vanguarda és crear un plat que sigui un premi nobel de la cuina, que perduri, com un bacallà al pil pil o un lluç amb salsa verda".

La fita final de l'Home és, prellongar-se per la eternitat, en els braços de l'història... podrien ser les paraules de Aquil·les a la pel·licula Troya.

Les cuines encomanen el català


La Secretaria de Política Lingüística, en col•laboració amb l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT organitzen una activitat de la campanya Encomana el català adreçada al món de la restauració.

La veritat és que la cuina és un dels idiomes més internacionals del món, no m'extranya que els de la llengua, obrint una via per normalitzar a tot aquell que trapitgi una cuina, el problema, és que molts no dominen ni el castellà.

2/6/09

ESADE, Caixa Catalunya i El Bulli ultimen una aliança en el sector alimentari

L'escola de negocis ESADE, Caixa Catalunya i el cuiner Ferran Adrià ultimen una aliança conjunta vinculada al món de l'alimentació, la gastronomia i la restauració, que han presentat aquesta tarda al president de la Generalitat, José Montilla, segons han confirmat a Europa Press fonts d'ESADE.

Es reuniran amb Montilla el director general d'ESADE, Carlos Losada; el president de Caixa Catalunya, Narcís Serra, i Adrià, amb l'objectiu d'obtenir el suport del Govern català al projecte, segons ha avançat avui l'edició catalana del diari 'Expansión'.

Els impulsors del projecte, que han eludit oferir detalls sobre el seu contingut, aspiren també a tenir el suport del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Font (EUROPA PRESS)

Be Adrià tot el que toca és converteix en or, o no? A favor el projecte Alicia, tothom pagem el I+D dels grans estrellats. Les altres col·laboracions és van esfumant amb el temps.
De segur que és quelcom riguròs, no oblidem que parlem d'un Honoris causa