La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

5/6/08

Iniciativa Legislativa Popular


La campanya Som lo que Sembrem té un doble objectiu: d’una banda, aconseguir el suport social necessari que garanteixi la seva admissió al Parlament i, de l’altra, sensibilitzar a la població catalana de les implicacions dels cultius i aliments transgènics a casa nostra.

La campanya s’estructura en diferents eixos:

a) Procés de recollida de signatures

La recollida de signatures, a més de ser un requisit imprescindible perquè es discuteixi la Llei al Parlament, és l’eina que ens permet mesurar el suport que la proposta té en la ciutadania. És per això que no només s’opta a les 50.000 signatures necessàries sinó que ens fixem l’objectiu d’aconseguir-ne 500.000.

La recollida és un procediment altament reglat per la normativa i tutelat pel Parlament de Catalunya. Així, per exemple:

* Es disposa d’un termini de 120 dies

* S’utilitzen fulls oficials segellats pel Parlament

* La recollida ha d’estar acreditada per persones compromeses prèviament. Són els anomenats fedataris, membres de la campanya que acrediten que cada full de signatures s’ha omplert segons la forma estipulada.

b) Sensibilització

Durant els quatre mesos de recollida de signatures, es desenvoluparà paral·lelament el treball de sensibilització pública. L’objectiu és fer arribar el missatge de la Campanya al màxim de ciutadans i d’àmbits territorials.

Es preveu realitzar actes de difusió en totes les comarques mitjançant la implicació de la pròpia població local. Es contemplen actes de diferent tipus segons la voluntat dels grups de suport a la campanya:

* Xerrades informatives

* Mercats de productes artesans i ecològics

* Sessions de cuina

* Accions de denúncia

* Etc.

Àmbits de la Campanya

Els esforços d’informació i sensibilització es dirigiran especialment a tres àmbits:

a. Consum: incloent les qüestions de salut, consum crític, etiquetatge, dret a decidir, repercussions dels transgènics en l’alimentació ecològica, etc.

b. Pagesia: dirigit especialment a la campanya de sembra 2008, inclouria la qüestió de les repercussions de l’agricultura transgènica

c. Solidaritat: dirigit a desenvolupar accions de solidaritat per pal·liar les mesures repressives contra activistes del moviment com ara Josep Pàmies, amb condemna de 6 mesos de presó i despeses judcials de 15.000€ per una acció de protesta

Som lo que sembrem


EL Tast Ecològic, el 8 de juny a partir de les 10.00 del mati.
L'associació cultural El Lluert de Montbrió, organitza el primer tast ecològic, amb el suport de Bioiris, producto d'aliments ecològics de Riudecanyes, on hi haurà uns tallers de pastisseria artesanal, d'artesania de l'argila, de flautes fetes amb bambú, de esqueixos i un taller de refugis de fusta per ocells, tots gratuïts!
A partir de la 1 del migdia s'oferira una degustació de menjars ecològics així com begudes artesanals.