La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

19/10/09

Els nens que mengen dolços son més violents quan son adults.

Hi ha estudis per a tots els gustos, i molts acaben per entrar en conflicte aportant conclusions ben diferents. Heus aquí els resultats d'un nou informe britànic que posa en dubte el consum de dolços entre els nens. I és que segons aquesta investigació, els petits que mengen dolços i xocolates tots els dies són més propensos a ser violents durant la seva vida adulta. L'estudi ha estat elaborat per la Universitat de Cardiff i s'ha publicat en la revesteixi British Journal of Psychiatry.
En concret, es van analitzar 17.500 casos de l'Estudi de Cohorte Britànic de 1970, certificant que aquells que ingerien diàriament llaminadures eren més propensos a ser empresonats per violència als 34 anys. Ahondando encara més en les dades, s'apunta que el 69 per cent dels participants que eren violents als 34 anys havien pres dolços i xocolata gairebé tots els dies durant la seva infància en comparació del 42 per cent que no eren violents. Segons apunta Simon Moore, director de l'estudi, "la nostra explicació favorita és que donar als nens dolços i xocolata de forma regular podria impedir-los aprendre com esperar per obtenir una mica que desitgen. Incapaces d'ajornar la gratificació podrien tendir a una conducta més impulsiva, l'es associa en gran mesura amb la delinqüència".

Els autors conclouen que aquesta associació entre el consum de llaminadures i la violència necessita ser més investigada i que dirigir recursos per a millorar la dieta infantil podria millorar la salut i reduir l'agressivitat. Cap apuntar que aquest estudi és el primer que examina els efectes a llarg termini de la dieta infantil sobre la violència adulta.
Font:pasteleria.com

És crea el centre d'interpretació del territori de l'alimentació a Hostalric


L'Ajuntament d'Hostalric també treballa en la creació del centre d'interpretació del territori de l'alimentació, que ja ha rebut una subvenció de 613.870 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea.
Segons ha afirmat l'alcalde, Josep Frias, la posada en marxa d'un centre sobre el binomi patrimoni i gastronomia ha de servir per plantejar noves possibilitats de negoci i de promoció del municipi. De fet, un dels objectius de la iniciativa és difondre com més millor el patrimoni local: «En els últims anys hem fet un esforç molt important en el patrimoni i ara tocar fer-ne difusió amb noves iniciatives», afirma l'alcalde. El projecte està en una fase inicial, però, segons Frias, ha de servir per materialitzar el repte d'aconseguir que la gent vagi a Hostalric i que els empresaris s'interessin a establir-s'hi.

No sé si aquests diners dinamitzaràn l'economia en aquesta època de crisis, com a mínim veiem una inversió en el sector que preocupa molt als restauradors, encara que suposo que molts preferirien ajudes directes per tal de passar aquests moments.

Font: El Punt Comarques Gironines 01-10-2009 Pàgina 3

Nova web pels tocats del bolet


Es temps de bolets i amb aquest motiu ha nascut una important web micel·lit elsbolets.com.Un gran portal del entorn micòleg. ës un canal del veterà Diari Forestal.
En aquesta web podem trovar tot el que és relaciona amb els bolets,com trovar-los, com reconeixer-los, com collir-los, com cuinar-los i com eviatr intoxicacions.

No tenim cap dubte que serà un portal visitat pels tocats pels bolets