La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

5/9/09

Alarmants nivells de sal i de calories en els nens


El consum freqüent de snacks comporta la ingesta d'alts nivells de sal i massa calories. Els nens proven el primer snack a una edat cada vegada més primerenca. Hi ha aperitius de moltes formes, grandàries i teixidures. Fins als més petits disposen de varietats per a rosegar amb les seves recién sortits dents. Passats els dos primers anys de vida són pocs els nens que desconeixen el sabor d'un tentempié salat: una borsa de gusanitos, patates, pajitas o productes similars.

Pinzellades d'un extens article en el link.

Santamaria arremet contra els nous eco-xefsPotser la ecologia esta de moda però tothom pot pagar-ho. Ara els chefs s'han d'allunya de les esferificacions i apropar-se a la comida auténtica...és el que esta de moda?
Recull d'un fragment del reportatge de Santi Santamaria, que arremet contra els oportunistes...no te desperdici

"equipos de márquetin culinario se calientan sin necesidad de estar enchufados a la red eléctrica o del gas. Lo suyo es mantener viva la llama de los fogones a base de autobombo. El márquetin culinario es una fábrica de ego-chefs, que, gracias a la publicidad, las relaciones públicas y un poquito de promoción, convierten un huerto con cuatro lechugas en marchamo de eco-chef. Cocineros que hace dos días anunciaban queso fundido hoy se apresuran a predicar el advenimiento de lo orgánico como nuevo paradigma culinario."

Calendari pels gourmets

Alguns dels events propers!
Que potser no ens em de perdre.

Xocolata demà disabte pel correfoc de Cambrils
Diumengue Vermouth gratuït a l'Ermita de la mare de deu del Camí.
Concurs Llangosti de Vinarós-21 setembre.
Fira Slow Food Terres de Lleida: Lleida, 3-4 octubre.
Fira del oli nou D.O. Siurana, Reus sobre el 14/15 octubre.

S'aurem de possar en marxa

GUIA VERDA DE GREENPEACE. Nestlé se niega a dar a Greenpeace garantías de ausencia de transgénicos en sus productos


El debat esta obert Transgenics si o no, però potser no és tal l'important és l'informació. El que necessita el consumidor és se informat, se concient del que compra i aleshores elegir el que millor li convé, potser l'aposta és la salut o la butxaca aquí cada un és lliure!

"Ante la reacción de Nestlé tras su aparición en la lista roja de la Guía Roja y Verde de Alimentos Transgénicos, Greenpeace recuerda que la multinacional alimentaria no ha ofrecido garantías de la no utilización de OMG (Organismos Modificados Genéticamente). Nestlé afirmó que no emplea transgénicos en la elaboración de ninguno de sus productos “ya que el consumidor no está a favor de estas materias primas”. Sin embargo, a pesar de los continuados esfuerzos de Greenpeace, no ha entregado a la organización ecologista la documentación que lo prueba."

El reporttatge s'amplia en l'enllaç