La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

12/8/07

Galerada Popular al Port de Cambrils.III JORNADES DE LA GALERA


L’eix que vertebra aquestes jornades te un protagonista “la Galera”, un crustaci de la família dels estomatopodes, curiós i singular que aconsegueix concentrar el gust i el aroma del mar en qualsevol de les seves elaboracions.

Marisc de sabor intens i saborós apreciat per a uns pocs coneixedors del seu encant, ha deixat el seu anonimat, aquesta ha estat l’intenció des de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Neix del fruit d’uns pescadors que han volgut compartir la seva sapiença , el seu llegat transmès generació rere generació i ara cridat als quatre vents.

Potser la manera més efectiva per ensenyar a la gent és amb els fets i no pas amb les paraules, és per això que dintre de les Jornades de la Galera, potser el plat més fort és el de la Galerada Popular, on la gent del que s’apropi al municipi de Cambrils és convidada a un tast de “Fideus amb Galeres” maridat amb un bon vi de la terra.

El segon diumenge de les Jornades a mig mati els pescadors de la Confraria varen oferir un tast de fideus amb Galera davant del passeig marítim de Cambrils, tots els vianants gaudiren d’un dia explendit assolellat, a la vora del mar i assaborint uns fideus per llepar-s’hi els dits.

Fideus de tota la vida, on primer és dauren lleugerament les galeres per que aromatitzin l’oli on tot seguit s’enrossiran els fideus amb aquell toc perfumat d’all. Un cop ben “rossejats” només caldrà mullar-lo amb el fumet de peix, fet clar esta amb una bona base de galeres, no caldrà més , la senzillesa és la clau de un plat amb personalitat i preuat per tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog