La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

15/6/09

Un dilluns a Alícia

Els professors de l’IES Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils varen assistir ahir, a unes estades formatives de ciència i cuina que imparteix la Fundació Alícia, a la seva seu de Sant Fruitós de Bages (Barcelona).

Alícia és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic, amb vocació social per promoure la bona alimentació.

Aquesta és una fundació creada per la Generalitat de Catalunya i caixa Manresa, que compta amb un Consell Assessor presidit per en Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster.

Per als professors, aquesta és la primera de dos estades de formació, on participen en tallers com “l’Evolució de la cuina al buit a temperatura controlada”, “la microbiologia a la cuina” o “el sentit dels sentits”.

Com ha estat!
Com a professional, en general be. Si un esta més o menys al dia, podriem dir que no sorpren pel que fa a les técniques utilitzades o a l'inovació.
En el cas de la cuina al buit, hi ha molts aspectes que son coneguts i aplicats en el dia a dia a moltes cuines sense saber a vegades per què.
El que intenta l'equip d'Alícia és explicar-ho ciéntificament amb rigor metodologic, cercant uns resultats òptims i d'alguna manera estandaritzats.

La feinaque fa la fundació és molt interessant, tan la recerca en aquest camp com el concepte del mateix projecte és innovador a tot el món i la tasca pedagògica que és fa, és magnifica ( des de nens de 3 anys, adolescents, malalts...).

Visita obligada per a tots, dels grans als petits.



3 comentaris:

  1. Interesantisimo, siempre se habla de Alicia sin saber exactamente de que se trata... gracias por mantenernos al día! la segunda parte proximamente? Un abrazo! J.Aros

    ResponElimina
  2. Espero que si, eres la bomba ti!
    Os podeis hacer tranquilamente una excursión tu y tu chica o toda la familia, es muy interesante!
    Un abrazo fuerte Jordi

    ResponElimina
  3. ESteu parlant de la relació cuina/dietètica?

    ResponElimina

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog