La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

19/6/09

Osona Gastronomia neix embolcallada en reptes importants


La nova fundació gestionarà la part no lectiva de l'Escola d'Hostaleria d'Osona. L'ens pretén anar més enllà de la formació reglada i incidir en el conjunt del sector. L’ampliació de les instal•lacions i un possible grau universitari, primers punts d’un projecte ambiciós.

El passat dimarts, 16 de juny, ha tingut lloc a Tona la presentació de la Fundació Privada Osona Gastronomia. A partir d’ara, aquest nou ens finançarà i gestionarà la part no lectiva de l’Escola a l’Escola d’Hostaleria d’Osona, ubicada en aquesta població. La fundació està formada format per l’Ajuntament de Tona, l’Ajuntament de Vic (a través d’ImpeVic), el Consell Comarcal d’Osona, el Gremi d’Hostaleria d’Osona i el Departament d’Educació de la Generalitat. Més endavant s’hi podria afegir la Universitat de Vic, que també ha estat convidada a adherir-s’hi, i altres Ajuntaments, com Manlleu o Torelló.


“La fundació és un instrument per anar un pas més enllà de la formació reglada, per incidir en el territori, en la formació i en l’economia, des d’una projecció comarcal”, va apuntar Josep Salom. “És un projecte ambiciós que neix de la complicitat de l’administració, tant local, comarcal com nacional i el sector”, va afegir.

La formació continuada del sector

Entre els projectes que s’han planificat des de la fundació, a part de la formació dels estudiants, es barregen possibilitats molt diverses, algunes de les quals ja s’han portat a terme en els darrers mesos, des de la formació ocupacional pel sector (reclamada per empreses i professionals), presentació de productes, fires, fòrums, intercanvis internacionals i la gestió de les pràctiques dels alumnes de l’escola fins a la promoció i difusió en un àmbit més turístic.

Font:Diari digital Osona.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog