La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

20/4/09

El llibret dels 25 anys. Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils


Ja ha sortit publicat un llibre recull dels 25 anys de l?escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, aquest és va entregar al sopar dels ex-alumnes del passat dijous 16 de abril. He tingut l’honor de poder coordinar aquest treball d’equip.

Al principi de curs em varen plantejar fer aquest recull, d’un principi veia difícil poder copsar el que ha estat i el que avui és, la nostra Escola. Però gràcies a que tothom ha participat moltíssim i ha ficat moltes ganes, s’apropa bastant a reflexa tots aquests anys. M’hagués agradat que la veu de tots quedés reflectida però hauríem necessitat una llista inacabable de fascicles i només em atrapat una pinzellada.

Aquells que em passat uns anys de la nostra vida com alumnes, tant a les instal•lacions del Mònica, com a les del carrer Estel sense número, sentim que una part de l’Escola és nostra.

Son moltes les experiències i les vivències noves que molts de nosaltres recordem avui d’una manera especial. El primer dia al agafar el ganivet, la immensitat de la cuina, la temible plonge que semblava tenir vida pròpia, els serveis a l’anglesa i en geridó sense parlar dels nervis a les taules dels professors, les pràctiques darrera el taulell dels de turisme, la calor i la pau de la bugaderia, la cua davant de l’economat, la remor del mar que sentíem quan fèiem classes teòriques i sobretot, la paciència dels professors.

Durant aquests anys han passat pel centre unes 3.500 persones. Son molts els ex-alumnes que varen tenir aquí el seu primer contacte amb l’hoteleria i que han sortit amb una preparació exemplar per afrontar els reptes del món laboral.

Recordo que quan vaig anar als primers tres estrelles d’Espanya, ningú coneixia quina era l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Però avui, el nom del nostre centre és un referent, son molts els alumnes que han passat per grans casses, molts d’aquests actualment estan ocupant llocs rellevants en empreses del sector i d’altres més emprenedors han muntat el seu propi negoci.

Personalment tinc la gran sort, molts anys després, de treballar en aquesta gran casa. Se que és una gran responsabilitat intentar transmetre tots aquells valors, actituds i aptituds que varen ensenyar-me els meus professors, sobretot la passió per la feina ben feta. Realment, em sento orgullós de poder dir que he estudiat a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog