La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

17/1/09

Toñi Vicente tanca el seu restaurant


La xef gallega Toñi Vicente ha tancat el restaurant que regentava des de feia 16 anys a Santiago de Compostel·la. A continuació, podreu llegir un breu recull de les informacions publicades a diferents mitjans de comunicació, que busquen les causes del tancament entre la crisi econòmica i el cas de les vieires contaminades.

El País
"Queda Toñi Vicente per estona", afirma la cuinera en un comunicat fet públic ahir per confirmar el tancament del seu restaurant a Santiago, durant molt de temps el més prestigiós de la cuina gallega. La seva detenció per comprar vieires contaminades ha rematat un establiment que ja passava per dificultats econòmiques. La cuinera defensa la seva “bona fe” i assegura que “té la consciència neta”, tot i que reconeix: “potser vaig cometre un error”. Vicente va arremetre contra la “premsa sensacionalista”.

El correo gallego
La restauradora Toñi Vicente acaba de tancar el restaurant de luxe que regenta a la capital gallega, un establiment que durant anys ha estat punt de parada obligatòria per als paladars més exquisits i els amants de l’anomenada nova cuina o cuina creativa. El tancament d’aquest establiment es produeix per la reducció de clients en els últims mesos en un any que va acabar i que comença marcat per la crisi econòmica.

Encara que aquest ha estat un dels detonants del tancament de l’emblemàtic restaurant compostel·là, el tancament del local es produeix pocs mesos després que la seva propietària fos detinguda per comprar presumptament vieires al mercat negre, amb el greu risc que això comporta per als consumidors, ja que aquest mol·lusc ha de superar exhaustius controls sanitaris, per la seva possible toxicitat, abans de posar-lo a la venda.

Aquest incident amb la justícia va danyar seriosament el prestigi del restaurant Toñi Vicente, que precisament tenia les vieires com a un dels plats estrella, i el que faltava arribaria poc després per obra i gràcia de la Guia Michelin, que no només li va retirar l’estrella que li havia concedit, sinó que també la va eliminar de la llista dels establiments que figuren a aquesta bíblia per a gurmets.(...)

Toñi Vicente va fer públic ahir un comunicat en el que assegura que tanca el local “després d’haver-ho meditat profundament i amb gran pena i tristesa”, mentre destaca que té la consciència “neta i clara”. (…) i assenyala que el tancament és “punt i seguit” a la seva vida professional, ja que “queda Toñi Vicente per estona”.

Gastronomía & cia
(…) el restaurant Toñi Vicente tanca les seves portes. La causa principal sembla que és el que ens afecta a tots, la crisi econòmica (…). Però Toñi Vicente ha sofert altres problemes en els últims mesos que segurament han influït en la decisió de tancar el restaurant Toñi Vicente, un dels més sonats va ser el de les vieires contaminades, la xef gallega que en aquell moment tenia una estrella Michelin al seu restaurant compostel·là, va ser acusada de comprar-les, cuinar-les i servir-les als seus clients.

Aquest fet va provocar un considerable descens de la clientela del restaurant, una pèrdua de confiança en la qualitat i la seguretat dels productes que oferien i dubtes sobre la innocència de Toñi Vicente, encara que actualment no pesa cap mesura cautelar sobre seu.

El tercer cop (...) va ser la retirada de l’estrella Michelin a l’última edició de la Guia Michelin, fins i tot desapareix de la llista de restaurants citats o recomanats.

Santiagosiete
Toñi Vicente (...) podria estar-se plantejant tancar el seu establiment al carrer Rosalía de Castro i fer un camí de retorn a Vigo, on ja va ser propietària del mític restaurant Síbaris (1982-1992), que al 1989 va rebre la primera estrella Michelin de la història gastronòmica gallega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog