La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

16/1/09

La Confraria de Pescadors i l'Escola d'Hoteleria promocionaran el peix fresc i poc conegut de Cambrils


La Confraria de Pescadors i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils van signar ahir un conveni de col·laboració per tal de promocionar el peix fresc del municipi. Amb aquest acord, la Confraria es compromet a subministrar el peix a l'escola un dia a la setmana, i aquesta servirà de manera habitual un plat en cada una de les taules del seu restaurant.

Segons va explicar ahir la directora del centre —Carme Duch— la idea va sortir d'una conversa mantinguda amb el Patró Major de la Confraria —Josep Pijoan—, on ell va expressar la seva preocupació en què tradicionalment es serveix als restaurants el llucet com a peix fregit, "i no altres tipus de peix de valor econòmic més baix, però de bona qualitat i sabor".

Peixos com el seitó, el verat i la pelaia
Amb aquest conveni "hi ha la possibilitat de donar a conèixer aquest peix als alumnes, que seran els futurs cuiners i també un potencial important de consumidors", segons Duch. Per la seva banda, el secretari de la Confraria de Pescadors i signant del conveni —Xavier Domènech—, va explicar que volen potenciar "el peix que no és habitual consumir però que és exquisit". Alguns exemples d'aquests peixos són el seitó, el verat o la pelaia que, segons Domènech, "no se'ls hi dóna el valor que tenen".

Un altre dels objectius d'aquesta iniciativa és que els alumnes coneguin quines són les bones èpoques de cada peix. Per exemple, les Jornades de la Galera que se celebren al febrer indiquen que és la millor temporada per consumir-les, però també és bon mes per al llenguado, tal com va assegurar el pescador. Cada peix, segons Domènech, "té la seva època i aquest conveni permetrà que la gent ho conegui".
Font: Revista Cambrils

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog