La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

20/11/08

La Guia Michelin 2009 sorprent a tothom!


La Guia Michelin d'Espanya i Portugal 2009 dona a conèixer alguns dels resultats més significatius d'aquesta nova edició de la guia vermella.
Es destaca l'absència de nous *** estrelles, però es mantenen els quals havia fins al moment. En Sant Sebastià els restaurants Akelarre de Pedro Subijana i el Restaurant Arzak de Juan Mari Arzak, en Lasarte (Guipúscoa) el Restaurant Martín Berasategui de Martín Berasategui, a Roses el restaurant El Bulli de Ferrán Adrià, a Sant Celoni el Restaurant Raco de Can Fabes de Santi Santamaría i finalment a Sant Pol de Mar, el restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda.
Aquesta edicióha estat novament un gerro d'aigua freda per als germans Roca que esperaven la seva tercera estavella Michelin per al Restaurant Can Roca, els inspectors de la guia semblen haver bolcat tots els seus esforços a Japó, recordem la gran pluja d'estrelles que ha portat la Guia Michelín Tòquio 2009, ni més ni menys que 227 eestrelles Michelin, el que ha representat un increment de 36 estrelles pel que fa a les 190 estrelles rebudes en la passada edició.

Els guardonats amb ** estrelles Michelin, El Restaurant Tristán de Gerhard Schwaiger en Portals Nous de Mallorca, el Restaurant Àbac de Xavier Pellicer a Barcelona, el Restaurant Atri de Toño Perez a Càceres, el Restaurant El Poblet de Denia de Quique Dacosta, el Restaurant Mugaritz d'Andoni Luis Aduriz de Renteria a Guipúscoa, el Restaurant El Celler de Can Roca dels germans Roca a Girona, el Restaurant Sergi Arola Gastro de Sergi Arola a Madrid, el Restaurant Sant Celoni de Santi Santamaría a Madrid i el Restaurant La Alquería de la Hisenda Benazuza dirigit per Rafa Morals en Sanlúcar la Major de Sevilla.

Com novetats destacades apareix una pèrdua i un trasllat en el grup de les dues estavelles Michelin, el restaurant Zuberoa del xef Hilario Arbelaitz, en Oiartzun (Guipúscoa) perd la seva segona estrella i el trasllat com sabeis la majoria de lectors, correspon al Sergi Arola Gastro.

Cal dir que aquest és un esdeveniment únic, Michelin mai ha proporcionat dues estrelles d'una vegada, sembla que s'ha saltat les seves pròpies normes en favor de Sergi Arola. Recordem que el xef deixava les seves estrelles en el Restaurant La Fermall que ara passen A Sergi Arola Gastro, a més La Fermall no només es queda sense estrelles, tampoc figurarà en la Guia Michelin.

Pel que fa als nous una estrella serien els següents restaurants, Boroa, L'Aliança d'Anglès, Cinc Sentits, Manairó, Els Tinars, Alboroque, Skina, El Nou Molino, Pepe Petxina de pelegrí, L'Angle, Abantal, Valdepalacios, Riff, Vertical i finalment el Restaurant Bal d'Onsera.

Perden la seva estrella però romanent en la guia La Fonda de Donya Fil, Platja Club el Restaurant Fagollaga. Una de les estrelles perdudes que han estat un poc sonades és la retirada de l'estrella i de la guia del restaurant de Toñi Vicente, recordem que no fa molt va estar implicada en el tema de les petxines de vieires contaminades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog