La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

11/4/08

Conèixer el producte


Parlar del producte seria molt extens, per la seva quantitat i varietat que ens presenta el mercat.
El nostre objectiu és poder identificar el producte que estigui en el seu punt òptim per tal de assegurar-nos tot una sèrie de qualitats tan dietètiques com culinàries.
La complexitat dels productes ens fa dividir-los en diferents famílies, cadascuna d’aquestes les podríem a l’hora dividir en altres famílies.

La carn, dintre d’aquesta tindríem que diferencia, la que és més vermella, com ara la vedella, el bou, el cavall, etc. amb la blanca, la carn de porc, el conill o el pollastre.

 La carn vermella al igual que la caça necessita repòs, podríem dir llavors que contra més dies tingui millor. Per que la fibra del animal, el múscul, pugui transformar-se en una carn tendra i melosa, em de deixar-la madurar d’una manera controlada.
Em de triar una carn amb un vermell viu, evitant peces amb molt de greix exterior ja que pertanyen habitualment a animals que no tenen cap activitat física, acumulant aquest greix gens recomanable. Es recomanable triar carn amb una capa fina de greix exterior i més aviat de color groguenc, denota edat i una activitat física que es nota a taula.
El greix adequat, el “bo”! el trobarem a l’interior de la carn, formant petits puntets blancs o de manera vetejada, aquest li aporta més melositat i sabor, evitant que quedi eixut al cuinar-lo.
 La carn blanca, generalment te una caducitat molt més curta, on detectarem unes olors inadequades o un tacte una mica enganxifòs. Comprarem sempre carns amb un color sonrosat i brillant. Comprant només el que farem servir en un temps curt, per conservar-ho el menys possible a casa. Com més manipulat, desossat i tallat estigui menys temps aguantarà. Evitant que suí, expressió atribuïda per canvis de temperatura, per una excessiva o precària conservació.
 Em d’extrema la precaució en els preparats carnics, com es el cas de mandonguilles, hamburgueses o carn picada, es preferible tenir confiança amb el nostre carnisser i a poder ser triar les peces de carn per què ens ho prepari davant nostre. Adquirint carns vermelles, amb colors vius, refusant les ennegrides per les puntes o les que han estat molt esposades al contacte amb l’aire.

La carn i les seves proteïnes ens ajuden a desenvolupar l’agilitat mental, un producte vital per l’evolució de l’home, som el que som gràcies als nostres avantpassats caçadors.

2 comentaris:

  1. No se si estaran del tot dacord els vegetarians, ja que hi ha altres proteines, d'origen vegetal, del tofu, fruits secs.

    Però pel que fa a coneixer el producte em sembla interesant.


    L'estudiant!

    ResponElimina
  2. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

    ResponElimina

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog