La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

25/1/08

El canvi climàtic afecta el vi? Que vingui Al Gore i ens ho expliqui!

Com ho heu sentit! El darrer premi Príncep d’Astúries i exvicepresident dels Estats Units Al Gore farà de ponent en la segona “Conferència Internacional sobre el canvi climàtic i el vi” que és durà a terme el proper 15 i 16 de febrer a la ciutat de Barcelona, a càrrec de l’Acadèmia de Vins d’Espanya.

El senyor Gore després del seu documental Una verdad incómoda on posa de manifest les evidències científiques de l’escalfament global, incidint en el perill de la falta de reacció davant aquest problema per part dels governs, es dedica en cos i ànima a intentar conscienciar polítics i ciutadans d’unes conseqüències tangibles per mitjà de conferències per tots els països del món.

El sector vinícola ha posat el crit al cel, després de fer-se públics els darrers estudis sobre l’escalfament global, on s’indica que en les regions tradicionalment més fredes i humides (com el Regne Unit) es comencen a produir vins de qualitat i que al contrari en zones més càlides resultarà més difícil seguir cultivant el mateix tipus de raïm que fins ara. Altres conseqüències serà l’avançament de les collites, que alhora provocarà canvis en els tractaments, processos de bodega i la mateixa verema.

Davant aquestes dades és molt adequat que tot el sector vinícola, però també la gent que gaudeix d’aquests nèctars que ens proporciona la vinya, s’interessi pels efectes del canvi climàtic a curt i a mig termini. El nostre país és un dels grans motors de vins i caves de qualitat a nivell mundial, un sector molt gran de persones (pagesos, temporers, bodegues i tots aquells que treballen en el seu procés de distribució) que es veuran afectades si totes aquestes conseqüències que mostren els estudis científics es produeixen.

Potser va de debò i no podrem gaudir d’un vi blanc de casa nostra amb una mariscada, o d’un vi negre amb un fricandó, d’una mistela amb unes avellanes, ni del cava amb neules i torrons! No val a badar i a males que vingui Al Gore i ens ho expliqui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per dir la teva i agudar així a fer más sabrós aquest blog