9/4/08
EL BO, SI SINGULAR…DOS VEGADES BO
Les bases de la gastronomia catalana s’ assenten en la trilogia de blat, oli i vi, però es caracteritza a més per el consum de productes naturals i estacionals: fruites, fruits secs, verdures, hortalisses, peixos i mariscs, llegums, productes del porc, herbes aromàtiques, etc., i lo més significatiu: la gran combinació i la singularitat d’aquesta en les elaboracions.
La cuina catalana es divideix en cuina de muntanya i interior, on destaquen les carns de corral, vedella i derivats del porc, els productes del bosc (bolets, mel, etc.), productes d’horta (verdures, hortalisses, cargols, etc.) i del mar el bacallà. I la cuina marinera, amb excel·lents peixos i mariscs partícips en gran nombre de guisats, ben acompanyats de fideus, patates, arròs, fruits secs, etc.
Josep Valle
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cal destacar la fusió que contempla la nostra cuina, el mar i montanya, tan present en les nostres receptes!
ResponEliminaUna abraçada amic.
Es veritat!
ResponEliminaM'encata el pollastre amb llagosta que es menja a l'empordà. O les mandonguilles amb sepia.
Buuff quina gana!