La cuina es vida és un espai dedicat a la gastronomia que et convida a dir la teva, vers qualsevol inquietud relacionada amb el món dels fogons.

24/11/08

Dossier del Forum del Mar



Ver dossier

Teniu a la vostra disposició tot el dossier amb les receptes de tots els ponents del Forum del Mar.
Doneu un cop d'ull!
Gabriel

Els nostres Xefs en desacord amb Michelin


Ferrán Adrià discrepa de Michelin, un dels millors xefs del món no pot comprendre com Espanya pot ser considerada referència culinària mundial i no obstant això, la quantitat d'estrelles atorgades en el nostre país no facin honor a aquesta condició. Ferrán Adrià manifesta la seva decepció a través d'una entrevista realitzada per la publicació digital El Periódico, indica que no estaria de més que els responsables de la guia donessin una explicació sobre el judici plasmat en la Guia Michelin 2009 d'Espanya i Portugal.
Adrià mostra el seu pesar i afirma que en el nostre país hi ha restaurants magnífics que mereixen posseir dos i tres estrelles, i com exemple ens recorda el restaurant dels germans Roca, El Celler de Ca Roca. També mostren la seva decepció els xefs Martín Berasategui, Juan Mari Arzak i Pedro Subijana, no estan d'acord amb algunes de les decisions adoptades pels crítics de Michelin, creuen injust que se li hagi retirat una estavella Michelin al restaurant Zuberoa de Oiartzun, de Hilario Arbelaitz, xef pel qual molts cuiners processen gran admiració i respecte, de fet, Martín Berasategui manifesta que aquest cuiner es mereix quatre estavelles Michelin

En El país argumenten que no semblen tenir suficient pes com per a haver retirat l'estrella, el portaveu de Michelin a Espanya indica que el restaurant Zuberoa de Oiartzun es trobava en un estancament perillós i que a un dues estrelles se li exigeix molt més.
Berasategui no està d'acord amb aquesta apreciació i que en aquesta ocasió la guia s'ha equivocat. Si busquem en la xarxa podem trobar més opinions referent a això, podríem dir que és la primera vegada que els grans xefs es pronuncien d'una forma més clara i en oposició als judicis dels inspectors.

Recordem edicions passades en les quals periodistes, crítics i comensals podien donar una opinió contrària a les actuacions de la guia i en canvi els grans xefs semblaven guardar silenci animant a treballar per a recuperar o aconseguir la preuada estavella el pròxim any.
També ho fan ara, però en aquesta ocasió a més es pronuncien. Altres restaurants apareixen en les converses, Fagollaga del xef Isaac Salaberria també ha sofert la pèrdua d'una estrella, i de la mateixa manera s'ha criticat aquesta actuació